Sdružení rodičů Údolí Desné

"Dávná škola v údolí Desné 2012"

15.09.2012 13:00

"Dávná škola v údolí Desné" 

 

Lehce chladivé povětří panovalo celou sobotu 15.září 2012 na zelené trávě za petrovskou školou, kde se sešli všichni z TJ Morava Velké Losiny i ze Sdružení rodičů údolí Desné, aby uspořádali odpoledne plné soutěží pro děti, rodiče i koníky. Na školní zahradě plnily děti úkoly inspirované předměty ve škole zašlých časů - počty, měřičství, psaní a čtení starobylým písmem švabachem - vše oznámkované v dávné "Školní knížce". Pod lípou se pak zvláště ti nejmenší bratřili s obyvateli "Učitelovic dvorečku"  - králíky, holoubky, slepicemi...

Na loukách za hřištěm neúnavně kroužil kočár p. Jeřábka s výskajícími dětmi i rodiči, kteří nadskakovali na plyšových sedačkách. Hnedle vedle předváděli nádherní koníci parkur, školičku a skoky přes překážky. Až se dech úžil, když koně s jezdkyněmi procválali obrovskou rychlostí cílovou rovinkou kolem diváků. Pak si to vyzkoušeli i koníci dvounozí - běh přes překážky nazvaný "Přes učitelovic záhumenek" zvládli bravurně všichni od předškoláčků až po funící rodiče:-). A odpoledne pomalu plynulo až k opékaným párkům na táboráku, klábosení nad koláči a kávou, házení létajícím talířem a čutanou s balonem.

Pak padl soumrak a za námi bylo rachocení bicích z hrnců a plechovek, vítr nesoucí štiplavou koňskou vůni přes pestrobarevně pruhované překážky, zamotaná neznámá dávná písmena, tělocvičné prostocviky či kožený řemínek biče vlající nad kozlíkem kočáru. Zkrátka, za námi byla celá ta "Dávná škola v údolí Desné".

 

Za Sdružení Rodičů údolí Desné

        Karla Černohousová

Vyhledávání

Kontakt

SPOLEK RODIČŮ ÚDOLÍ DESNÉ SRUD
Šumperksá 775
788 13 Rapotín