Sdružení rodičů Údolí Desné

Lampionový průvod

01.11.2012 17:20

Mžilo a padla tma a pak i dooost pršelo a fičelo. Přesto LAMPIONOVÝ PRŮVOD prošel z Rapotína do Petrova a devíti statečným dětem a jejich doprovázejícím třikrát sláva! Podrobnější reportáž následuje:

 

 

 

PRŮVOD  SVĚTÝLEK 2012

 

Mžilo a tma se připlížila sídlištěm. Že 1. listopadu po páté odpolední padne tma, s tím se počítalo, ale  neustálé padání vody z nebe v plánu nebylo. Vypadalo to, že vzhledem k počasí přijde dětí nepočítaně - tedy že žádné děti se ani počítat nemusí a akce bude ukončena dříve než začala, ale...

Ale z hustého mžení se vyloupla Anička Matějčková a Tomášek Langr s maminkami, barevné lampiony jim svítily na cestu. A tak Kubík Černohousů zapálil i naše světýlko a vytvořili tak PRŮVOD, který měly děti slíbený. U rapotínské školy nás dohnal další odvážlivec - Martínek Minář s celou rodinou a už nás bylo víc. Z mostu jsme hodili posbírané listy do řeky a zaklínáním: "Desná, Moravo, Dunaji, ty listy do moře spěchají!" jsme je poslali na předlouhou podzimní pouť. 

Vítr a déšť zesílily, jak by chtěly připomenout, že tady na poli jsme měli původně domluveno ohřátí u ohýnku samotného vládce Jeseníků - děda Praděda. Jenže ten právě teď krotí splašené větrné koně v orkánu na hřebenech hor, tak snad příště? 

Vítr potrhal barevné lampióny, ale děti odhodlaně šlapaly vpřed do tmy, odkud nám přišel naproti průvodek ze školky - Alenka a Tom Cikrytovi a bráška Filda Č. s doprovodem. Pak v té mokré pustině blikly reflektory a k průvodu se přidala ještě Johanka Foučková a Maurizio Greco s jejich suitou, tudíž se náš průvod stal mezinárodním.

Z většiny lampionů zbyly jen žárovičky pohupující se na tyčkách, a tak jsme už jen poslali pár lístků do moře po říčce Mertě a zahnuli ke školce Sluníčko. Odtamtud k nám tmou blikaly svíčky a světelná šou za oknem lákala ke vstupu. 

Vstoupili jsme, odložili boty a do vzniklých louží vyždímali rukávy. Děti se vydaly najít poklad. Z hnedle nalezeného koše sladkostí ochutnali všichni a popíjeli k tomu vynikající horký čaj od paní učitelky Müllerové...  

Tak došel průvod světýlek, kratší než vloni, však o to odvážnější v podzimní plískanici. Nu, snad tedy napřesrok v sušším podvečeru s opravenými lampióny a stejně dobrou náladou...

Díky všem statečným! 

 

 

 

za pořádající o.s. Sdružení rodičů údoli Desné

Filoména.cz

Vyhledávání

Kontakt

SPOLEK RODIČŮ ÚDOLÍ DESNÉ SRUD
Šumperksá 775
788 13 Rapotín